Bepalen optimale snelheid van machines

 

Type organisatie

Producent van consumentenproducten

Aanleiding

Binnen deze productieomgeving worden hoge volumes consumentenproducten machinaal geproduceerd, verpakt en via vergaande automatisering verzonden naar markten over de hele wereld. De productiemachines hebben maximale snelheid van 550 producten per minuut. Afhankelijk van de complexiteit van de producten, wordt de snelheid aangepast. Proces Engineer Patrick is gevraagd om de optimale snelheid per productroep te bepalen.

 

Aanpak

Tijdens de eerste ontmoeting met Patrick hebben we geïnventariseerd welke proces data beschikbaar is en welke variabelen mogelijk een rol spelen bij de efficiency van de machines. Vervolgens hebben we een workshop Hypothese testen en DOE voorbereid voor Patrick en zijn 4 collega Proces Engineers. Het proces binnen de verpakkingslijnen stond hierbij centraal.

 

Gebruikte tools en methodieken

Basisprincipes datawerelden

MSA
DOE
ANOVA, T-test, F-test

Vervolgens hebben we samen met Patrick de optimale snelheid voor 1 productgroep bepaald. Patrick is vervolgens samen met zijn collega’s aan de slag gegaan met de andere productgroepen. Tijdens onze wekelijkse coaching sessies op afstand bespraken we de voortgang en de openstaande vragen.

 

Gebruikte tools en methodieken 

Rapportage technieken

Coaching op afstand

 

Resultaat

  • De operators weten nu wat de maximale en minimale snelheid van de productielijnen moet zijn per productgroep.
  • Patrick en zijn collega’s kunnen zelfstandig DOE’s uitvoeren en hebben ervaren hoe data hen kan helpen bij het maken van processtandaarden.

Jarenlang heb ik succesvol met Jan samengewerkt. Hij helpt mensen actief met zichzelf te ontwikkelen.

Hij is ervaren in het willen begrijpen en kan theorie “eenvoudig” vertalen naar specifieke praktijksituaties. Voor het succesvol begeleiden van leidinggevenden en professionals is Jan een goede keuze..

Henry Koning

Technical Manager

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op met Jan Sikkema. Hij vertelt u graag meer over onze werkwijze.

Jan Sikkema
Proces Optimist – LSS Black Belt

06 55 717 488
Contactformulier